Seksuele therapie en relatietherapie Amsterdam

relatietherapie Amsterdam

Relatietherapie voor seksuele en relationele problematiek die vaak op een dieper niveau met elkaar zijn verworteld. Als de verhouding niet lekker loopt en er misschien sprake is van een verstoord vertrouwen in elkaar zal de seks ook niet zo goed voelen als wanneer je je wel helemaal aan je partner kunt toevertrouwen en jezelf kunt openen. In de relatietherapie beginnen we met verkennen van de onderliggende bindingspatronen van ieder van de partners.

Tijd maken voor relatietherapie

Ook kunnen ogenschijnlijk praktische zaken zoals tijdsindeling, gebrek aan energie, de kinderen, het werk, en de stress die dit oplevert een grote rol spelen. Stress staat openheid en ontspannenheid tussen de partners enorm in de weg. Bijkomend feit is dat door een stressvol bestaan de “fight or flight” reactie ontstaat. De seksuele impuls en energie is dan de eerste die wordt onderdrukt om te “overleven”.

Vaak blijken hier onderbewuste invloeden die in rerivatietherapie aan het licht kunnen worden gebracht een grote rol te spelen. Ook bepaalde overtuigingen over jezelf en  verwachtingspatronen t.o.v. van de ander kunnen behoorlijk in de weg staan deze kunnen goed worden onderzocht d.m.v. delenwerk en regressie klik hier.

In de jeugd opgedane opvattingen,  taboes of simpelweg gekopieerd gedrag van de ouders wat betreft relaties of liefde, is de moeite waard om te onderzoeken en te herzien. In de therapie kunnen deze punten op verschillende manieren worden onderzocht en kunnen nieuwe inzichten ontstaan waardoor  de dynamiek van de hele  verhouding nieuw leven ingeblazen kan worden.

Waar je mee opgroeit daar deal je zo goed mogelijk mee. Als de binding met een van je ouders op de een of andere manier lastig voor je zul je is zul je daar een bepaald mechanisme voor ontwikkelen. Dit heet een “coping mechanism” of overlevings strategie. Als er bij jou thuis niet makkelijk over gevoelens of intimiteit werd gesproken zul je jezelf vast aangewend hebben om daar anderen niet mee lastig te vallen ,je eigen gevoelens kon je nooit tonen vanwege het onuitgesproken taboe hierop. Andere voorbeelden van overlevings strategieën zijn b.v. perfectionisme, altijd maar laten zien dat je de meoite waard ben en heel hard werken zodat je in een burnout terecht komt. Een ander extreem gedrag is jezelf ondergeschikt maken aan de behoefte van een ander, resulterend in relatie verslaving en co-dependentie, lees hier meer over……

Relatietherapie samen of alleen

Het is mogelijk om zowel afzonderlijk als samen met de partner voor relatietherapie te komen. Dit kunnen we tijdens de intake of telefonisch bespreken. 

In sommige gevallen speelt seksverslaving een rol bij een of beide partners. Hieraan ligt meestal het zich niet kunnen of durven binden emotioneel. Dit is een patroon dat ook in de vroege jeugd is gevormd. Hier aan ten grondslag ligt vaak bindingsangst die is veroorzaakt door een eerdere teleurstelling in een emotionele relatie. In de volgende test kun je uitvinden of deze vorm van seksuele problematiek een rol speelt in je relatie.

                                     < test jezelf op seksverslaving >    

                        < klik hier om naar de uitgebreide site te gaan >

Positive Impulse - Jovanna Vriend | Copyright © 2012-2018
^ Back to Top