PDS prikkelbare darm syndroom, spastische darm

PDS prikkelbare darm syndroom behandeling
Hypnose oftewel hypnotherapie heeft feitelijk bewezen (evidence based) met succes  de symptomen van PDS, het prikkelbare darm syndroom te kunnen verminderen en zelfs op te heffen.

Meer dan 15 jaar wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat hypnose een zeer veilige en doeltreffende manier is om PDS aan te pakken. Verschillende autoriteiten op dit gebied geven aan dat hypnose de aangewezen therapie is in gevallen waar weinig of geen resultaat werd bereikt met de conventionele aanpak. Aangezien de conventionele therapie naast het voorschrijven van een dieet vaak bestaat uit het levenslange gebruik van z.g. “PDS medicijnen” om de darmen te kalmeren en vaak “lam” te leggen is hypnose therapie met meestal snelle en goede resultaten veruit te verkiezen.

prikkelbare darm syndroom

Hypnotherapie als prikkelbare darm syndroom behandeling

Hypnotherapie werkt sterk op het onderbewuste, hier kun je beginnen de stress te verminderen die gepaard gaat met het prikkelbare darm syndroom. Stress, die je immuunsysteem ondermijnt wordt verminderd. Hierdoor wordt je immunsysteem minder belast en krijgt het de kans te herstellen waardoor de symptomen  van de PDS direct gaan verminderen. Daarna kun je door middel van visualisaties invloed gaan uitoefenen op de processen die zich afspelen in je spijsverteringssysteem. Aangezien deze niet te bereiken zijn met wilskracht en logica is de beeldende manier van werken van de hypnotherapie direct effectief. Prikkelbare darm syndroom, ook aangeduid als PDS of spastische colon is een ontwrichtende aandoening die je hele leven beïnvloed. Niet alleen de darmproblemen zelf maar ook de onzekerheid en stress die met de spastische darm gepaard gaan zijn moeilijk te hanteren. De therapie leert je ook hier beter mee om te gaan zolang de klachten nog duren.

Veel voorkomende symptomen van het PDS syndroom oftewel prikkelbare darm syndroom zijn:

  • Opgezette buik met buikpijn, winderigheid en boeren.
  • Problemen met de ontlasting zoals brijachtige structuur, verhoogde aandrang, dagelijks diarree, constipatie en soms slijm en bloed.
  • Verminderde eetlust, misselijkheid en soms  haaruitval en bloedarmoede.
Positive Impulse - Jovanna Vriend | Copyright © 2012-2018
^ Back to Top