Hypnose en hypnotherapie Amsterdam uitleg

hypnose hypnotherapie amsterdam

Bij het woord hypnose, hypnotherapie of trance kun je denken aan een naar binnen gericht zijn van de aandacht. Dit is te vergelijken is met de staat waarin je bent als je een spannend boek leest. Je ziet alles duidelijk voor je maar tegelijkertijd ben je nog steeds bereikbaar voor de gewone prikkels om je heen. Het naar binnen focussen in de hypnotherapie zorgt er wel voor dat je bij gevoelens en beelden kunt komen waar je normaal niet zo gemakkelijk bij komt.

Je kunt hier b.v. denken aan een in de jeugd gevormde overtuiging of manier van handelen. Je kunt op deze wijze terugkijken en ontdekken of de toen getrokken conclusies nog steeds voor je werken.

Ook kun je momenten opzoeken waar je weer in contact wordt gebracht met je kracht, een gevoel van veiligheid en geluk.  Deze gevoelens kunnen dan worden verankerd door ze te verbinden aan een gebaar waardoor ze makkelijk oproepbaar zijn en zo kunnen worden gebruikt als krachtbron in je dagelijkse leven. Hypnotherapie is een krachtige en zorgvuldige methode om in contact te komen met je onderbewuste mechanismen en drijfveren.

Meer voorbeelden en beschrijvingen van de werking van hypnose zijn te vinden op de pagina met de onderstaande link, Ook worden er in mijn scriptie ” Het doen ontwaken van het zelfgenezend vermogen veel voorbeelden gegeven van hoe de kracht van de geest het lichaam, het immuunsysteem en vooral de kracht van de geest via hypnose zelf kan stimuleren. Het spontane remissie effect is er hier een van. Genezingen die te maken hebben met het vertrouwen in de arts of de eigen kracht zijn legio.Een voorbeeld hiervan is het verschijnsel placebo en nocebo effect. Iedereen is bekend met het placebo effect. Het minder bekende nocebo effect heeft betrekking op het effect van negatieve beïnvloeding van lichaam en geest door een negatief te verwachten effect van een middel of behandeling. Dit staat uitgebreid beschreven in de scriptie.

Hypnotherapie/hypnose brengt je in contact met plekken, (lichaams-) functies en overtuigingen waar je normaal niet zo makkelijk toegang toe hebt

hypnose wetenschappelijk bewezen

De hypnotherapie oftewel hypnose mag tegenwoordig de titel “Evidence Based” dragen. Dat wil zeggen dat de therapeutische kracht van de hypnotherapie aantoonbaar is gemaakt en bewezen heeft goede en vooral meetbare resultaten op te leveren. 

< klik hier om naar de uitgebreide site te gaan >

 

 

Positive Impulse - Jovanna Vriend | Copyright © 2012-2018
^ Back to Top