Behandelingen

integratieve psychotherapie AmsterdamDe Integratieve Psychotherapie biedt een groot aantal behandelingsmogelijkheden:  

Visualisaties, NLP, regressie, delenwerk  e.v.a. technieken behoren hiertoe. Er zijn hiervan specifiek aansluitend op je persoonlijke problematiek tal van combinaties en variaties te maken. Hieronder zie je een selectie van de interventies van de Integratieve Psychotherapie die ik het meest toepas:

RET

Om de therapie mee te beginnen is RET, d.w.z. rationeel emotieve therapie m.i. een geweldig vorm van psychotherapie om overtuigingen en gevoelens te onderzoeken met behulp van het  gezonde verstand. Van hieruit kunnen we de stand van zaken en de koers gaan bepalen.

EMDR

Is bij uitstek geschikt om een ervaring die zo traumatisch is dat deze problemen in het dagelijkse leven veroorzaakt, af te zwakken en hanteerbaar te maken.

DELENWERK EN REGRESSIE ( innerlijk kind of inner child )

Dit zijn manieren om d.m.v. het naar binnen keren van de aandacht te gaan exploreren waar, wanneer en waarom bepaalde patronen en overtuigingen zijn gevormd.

HART-COHERENTIE

Dit is een krachtig hulpmiddel om het (stress-) hormonale niveau in het lichaam weer op een gezond peil te krijgen. D.m.v. deze visualisatie kun je je eigen feel-good hormonen produceren. Hiervan kun je op een natuurlijke manier een onuitputtelijke voorraad aan maken.

MINDFULNESS

Om in het hier en nu te kunnen zijn EN blijven is het belangrijk dat onzekerheden en angsten die dit kunnen bemoeilijken worden onderzocht d.m.v. hypnose en hart-coherentie waarna de mindfulness oefeningen des te sterker zullen werken.

COGNITIEVE GEDRAGSTHERAPIE

Wat bepaalt je gedrag en in hoeverre ben je je daar van bewust?

HYPNOSE <<VOOR UITLEG KLIK HIER>>

integratieve psychotherapie behandeling

De verschillende technieken binnen de Integratieve Psychotherapie kunnen zeer doeltreffend met elkaar worden gecombineerd. Op rationeel niveau speelt de cognitieve gedragstherapie in combinatie met RET, de rationeel emotieve therapie een verkennende rol. Hier worden je gedragingen en overlevingspatronen aan het licht gebracht. Iedereen functioneert vanuit een strategie die is ontstaan ver voor je volwassenheid. Deze is daarom niet altijd even efficiënt als je zou willen. Visualisatie, regressie en hypnose worden ingezet om op een dieper niveau terug te kijken en te onderzoeken en te “updaten” Op deze manier ontstaat een nieuw perspectief,  je functioneren wordt efficiënter en prettiger.

Bel gerust als je iets meer wil weten 06-48750093

Positive Impulse - Jovanna Vriend | Copyright © 2012-2018
^ Back to Top