Mindfulness

mindfulness

MINDFULNESS BRENGT JE DAAR WAAR JE EIGENLIJK AL BENT

Vaker in het moment kunnen zijn is zo belangrijk in deze tijd waar mensen heel druk bezig zijn met plannen voor morgen en volgend jaar of blijven hangen in oude patronen en overtuigingen. Het is altijd NU………… Het moment in de toekomst waar je je vandaag zorgen om maakt zal zich ook in datzelfde NU afspelen.

WAAR JE WEL VOOR KUNT ZORGEN IS DAT JE DAAR LEKKERDER IN JE VEL ZITTEND AANKOMT

Door verschillende visualisaties en ontspanningsoefeningen is het mogelijk om in een paar sessies veel meer in contact te komen met het moment en wat zich DAAR afspeelt. Vooral dat wat je voelt wordt vaak veronachtzaamd omdat je het niet gewend bent om het er te laten zijn of omdat het je onzeker of kwetsbaar kan maken. Veel mensen leven op verkeerde impulsen zoals angst, stress en onzekerheid. Het resultaat is dat je jezelf bombardeert met adrenaline en cortison, stresshormonen die kortstondig een functie hebben (flight or fight) maar op de langere termijn je totale gezondheid, functioneren en welbevinden ten gronde richten.

Door een veilig gevoel te gaan scheppen  door je onderbewuste angsten en triggers te gaan onderzoeken kom je veel veiliger in het leven te staan.  Ik zet ook vaak als aanvulling de hartcoherentie van Dr. Serban-Schreiber in. Ik denk dat het heel belangrijk is om de onderliggende onrust te onderzoeken en aan te pakken b.v. door inzetten van deze hart-coherentie en de hypnotherapie. Pas dan kan het echte effect van de mindfulness oefeningen daadwerkelijk worden gevoeld.

MINDFULNESS TRAINING

De mindfulness training is op zich vrij eenvoudig en  de effecten zijn al na een paar sessies duidelijk voelbaar. Bel gerust als je iets meer wil weten.

De meeste verzekeraars vergoeden de specifieke mindfulness cursus die ik in mijn praktijk geef uit de aanvullende verzekering.

Positive Impulse - Jovanna Vriend | Copyright © 2012-2018
^ Back to Top