Tag: depressie sypmtomen depressie test
Iedereen heeft goede of slechtere dagen maar wanneer je merkt dat je over een langere periode last hebt van negatieve gevoelens en gedachten is het verstandig om hier aandacht aan te besteden. Het is belangrijk om een depressie in een vroeg stadium aan te pakken.
Bij voorkeur wordt de behandeling gestart als de symptomen van depressiviteit zich nog niet in volle hevigheid voordoen. De symptomen zijn dan beter en sneller te behandelen dan bij een reeds gevorderde depressie.
Bij een depressie is de stemming abnormaal verlaagd. Er is dan sprake van een meer dan normale daling van de stemming. Het is moeilijk om precies te zeggen waar de grens ligt tussen een normale en een abnormale daling. De overgang verloopt meestal heel subtiel. Vaak heeft de oorzaak van een depressie te maken met een vorm van geblokkeerd zijn.
Je kunt hier denken aan het hebben moeten afsluiten van een periode in je leven, het niet meer verder kunnen in een relatie, je niet kunnen uiten in je persoonlijke leven of op je werk, het gevoel, niet verder te kunnen op welk vlak dan ook. In de therapie kan worden gezocht naar de oorzaken van dit vastlopen. D.m.v. hypnose klik
hier kunnen dieper liggende overtuigingen en gevoelens worden onderzocht, die niet zo makkelijk toegankelijk zijn voor de bewuste geest. Ik pas hier vaak delenwerk en regressie klik hiertoe om deze te gaan onderzoeken.
Bij depressiviteit kunnen zich veel verschillende verschijnselen voordoen. Welke verschijnselen dit zijn en de mate van depressiviteit kan heel verschillend zijn. Het aantal en de aard hiervan kan van persoon tot persoon verschillen. Twee altijd aanwezige kenmerken zijn de zwaarmoedige stemming en het nergens meer plezier aan kunnen beleven.
POSTNALE OF POSTPARTUM DEPRESSIE
Een zwangerschap is emotioneel, fysiek en mentaal en sociaal een zeer ingrijpende gebeurtenis. Door de hormoonspiegel schommelingen kun je extreme gevoelswisselingen meemaken. Ongeveer 10% van de vrouwen krijgt na de bevalling een postnatale depressie, tegenwoordig vaker postpartum depressie genoemd. Dat zijn ongeveer 20.000 vrouwen per jaar. Sommige vrouwen kunnen maandenlang somber zijn. Ook al was je enorm blij om een baby te krijgen je kunt zomaar overvallen worden door een postpartum depressie. Syptomen zijn prikkelbaarheid en je angstig en neerslachtig voelen. Deze gevoelens komen heel vaak voor in de eerste dagen na een bevalling maar als ze maandenlang aanhouden en je je depressief voelt is er zeker sprake van een postnatale depressie. Een belangrijke rol speelt de verandering van het niveau van oestrogeen en het bindingshormoon oxytocine. In de anti-depressie behandeling is hart-coherentie klik hier een belangrijk onderdeel omdat het de hormoonhuishouding en de depressiviteit direct aanpakt en normaliseert. Verder werken we aan stress bestrijding en ontspanning d.m.v. visualisaties .
De nu volgende vragen gaan over de depressie symptomen die je kunt waarnemen. Zie ook stress en burn-out klik hier. De test is niet bedoeld als diagnose maar geeft je een houvast om zelf een indruk te krijgen of het verstandig is om therapie te volgen voor een depressie behandeling.
DEPRESSIE TEST
Als je de volgende vragen meer dan drie keer met ja beantwoord zou je in een beginnende depressie kunnen zitten.
1 Ik zie de toekomst somberder in.
2 Ik voel me af en toe waardeloos.
3 Ik merk dat ik mezelf van alles kan verwijten.
3 Dingen waar ik vroeger plezier aan beleefde doen me nu minder.
4 Ik vind het moeilijk om nare gedachten van me af te zetten.
5 Ik merk dat ik meer pieker dan vroeger.
6 Ik heb bijna nergens energie voor.
7 Ik kan moeilijk interesse opbrengen voor dingen die ik eerder leuk vond.
8 Ik huil sneller dan vroeger.
9 Ik voel me een groot deel van de dag somber.
10 Ik heb minder eetlust.
11 Mijn nachtrust is minder goed.
12 Kan me moeilijker concentreren.
13 Heb meer moeite met beslissingen nemen.
14 Ik kan nare gedachten moeilijker van me afzetten.