Waar komen die eetbuien ECHT vandaan????????????

Posted by Jovanna on mei 01, 2018  /   Posted in Gezondheid

eetbuien

Ondanks al je goeie voornemens en je best kritische gedrag bij het boodschappen doen kun je op een gegeven moment weer met een volle buik en lege verpakkingen zitten. Wat ligt er ten grondslag aan die eetbuien? Hoe komt ‘t dat je niet nadenkt, maar aanvalt en doorgaat tot je over je grenzen bent gegaan en achterblijft met een slecht gevoel over jezelf?

Je kunt je afvragen op welk moment de eetbuien optreden. Is ‘t als je gespannen bent of je je over iets zorgen maakt of je alleen voelt? Dan werkt eten (vooral koolhydraten) als een soort tranquillizer. Alle energie gaat naar het spijsverteringsproces en je hersenen krijgen minder bloed (brandstof) aangevoerd zodat je vanzelf minder gaat piekeren. Dit is een bekend verschijnsel, denk maar aan de loomheid die je overvalt na een maaltijd. Op zich heel normaal maar als je “onbewust leert” dat je eten op deze manier als een verdoving kunt gebruiken dan kan je hier goed vast in komen te zitten en ga je bij spanning heel snel naar eten grijpen.

Wat ook mogelijk is dat je de ontevredenheid over jezelf zo storend vindt dat je daardoor al weer gaat eten. Ook kan het zijn dat je jezelf dikker houdt om niet als seksueel object gezien te worden. Dit gebeurt vaak met mensen die seksueel zijn misbruikt. Tegelijk is je extra vetlaagje een bescherming tegen de buitenwereld. Er kunnen nog veel meer onbewuste redenen zijn voor het optreden van eetbuien. Je hoeft ook helemaal niet dik te zijn, soms zorg je met kotsten dat je maag weer wordt geleegd zodat je de calorieën niet opslaat. Dit is typisch voor boulimia.

In de therapie gaan we deze overtuigingen onderzoeken met behulp van een lichte vorm van hypnose. Je bent er nog helemaal bij bent en je kunt gewoon antwoorden terwijl je de beelden van vroeger als in een film ziet. We zoeken naar de momenten van vroeger waar deze overtuigingen zijn gevormd. Als je eenmaal bewust wordt welke foute ideeën er toen zijn ontstaan van waaruit je nog steeds handelt, krijg je ruimte om nieuwe eetgewoonten te starten en om je eetproblemen achter je te laten. Je zult merken dat je bijna als vanzelf gaat afslanken. Je gaat nu letten op de gezonde en natuurlijke signalen van je
lichaam en reageert niet langer op je oude impulsen.

Meer op de uitgebreide site. klik hier…… 

SKYPE SESSIES zijn mogelijk. Heb je een vraag?

bel: 06-48750093  of mail naar jovannavriend@gmail.com

 

Comments are closed.

Positive Impulse - Jovanna Vriend | Copyright © 2012-2018
^ Back to Top