Collageen de redder en basisvoeding van je huid

Posted by Jovanna on maart 20, 2018  /   Posted in Gezondheid

collageen psychotherapie

 

Je huid bestaat voor een groot gedeelte uit collageen. Dit is een eiwit dat ook een rol speelt bij het onderhuid van je haar en nagels. Vooral je huid vindt deze voedingsstof een weldaad. De elasticiteit van je huid hangt af van het aanwezige collageen. Jammer genoeg zoals met zoveel dingen zorgt het verouderingsproces voor het minder goed kunnen aanmaken van collageen waardoor je huid er valer, dunner, droger en….. gerimpelder uit kan gaan zien. Niet wat je wil.

In een eerder blog van mij  “Suiker, een guilty pleasure dat not so sweet is” heb ik t over glycatie dat is een proces dat alle cellen in je lichaam en dus ook het collageen kapot maakt. Door de versuikering (glycatie) gaan de uiteinden van de eiwitten die de bouwstenen voor alles in je lichaam zijn aan elkaar verkleven, het zogenaamde “crosslinken” Hierdoor verliezen ze hun werking en soepelheid. Ik schreef al in eerder blog dat er een nieuwe vorm van  vitamine b1 is ontdekt n.l. benfotiamine die het verkleven tegengaat. Ook carnosine speelt een grote beschermende rol als DE super antioxidant van het lichaam, maar hierover later meer.

Er zijn verschillende soorten collageen supplementen, belangrijk is dat deze zijn gehydroliseerd  dat komt er op neer dat ze uit kleinere moleculen bestaan waardoor ze makkelijker kunnen worden opgenomen. Het zijn eiwitten die hun rol pas goed kunnen spelen als ze niet opgaan in andere eiwitrijke voeding. Het beste neem je ze daarom s’avonds zo;n 2 uur na de maaltijd ongeveer 6 a 8 gram. Vitamine C speelt een belangrijke rol bij de opbouw van het collageen in de huid dus neem daar ook extra van in.

Zelf gebruik ik collageen van zeedieren, “marine collagen” Na 2 of drie maanden zie je zeker resultaat. Volgende keer meer over carnosine. Veel succes en plezier bij het doorstaan van de tand des tijds.

 

Comments are closed.

Positive Impulse - Jovanna Vriend | Copyright © 2012-2018
^ Back to Top