Benfotiamine de super B1 die tot nu toe onbereikbare plaatsen bereikt

Posted by Jovanna on februari 14, 2018  /   Posted in Gezondheid

burn-out behandeling test

Benfotiamine is een synthetische vorm van vitamine b1 die van nature niet voorkomt. Het wordt in het lichaam 5 maal beter opgenomen dan de normale b1 die alleen in water oplosbaar is. Het wordt omgezet door de enzymen in de darm en wordt daarna weer omgezet in thiamine door de rode bloedlichaampjes en de lever. De synthetische variant is ook in vet oplosbaar waardoor het zijn functie diep in de cellen kan vervullen. Het voorkomt  het proces van glycatie (zie mijn post hierover) wat als een van de belangrijkste oorzaken van veroudering wordt gezien. Het blijkt de degeneratie van hersenen en bloedcellen te verminderen en de groei van kanker te remmen Tevens verbetert het de afbraak van suikers in spiercellen en balanceert het de bloedsuikerspiegel op heel ingenieuze wijze. het verbetert ook de neuropathische pijn die bij diabetes optreedt. Uit onderzoek blijkt dat met benfotiamine behandelde ratten minder ontsteking reacties en minder neuropathische pijn ondervinden.  Zie deze link

Ander onderzoek wijst uit dat het injecteren van benfotiamine in de ogen van diabetische ratten de staar significant verminderd.  Zie “Effects of benfotiamine on PKC” onderaan artikel. Het zou de hersencellen beschermen waardoor o.a. de symptomen van depressie minder worden. De bloedsomloop wordt tevens gestimuleerd omdat het hart beter gaat functioneren.

Verder leuk nieuws…….. benfotiamine gaat de schadelijke effecten van alcohol en andere toxische stoffen tegen dus we kunnen er gerust een toast op uitbrengen.

Voor meer info over de werkzaamheid klik hier.

Comments are closed.

Positive Impulse - Jovanna Vriend | Copyright © 2012-2018
^ Back to Top