Stoppen met roken

stoppen met roken

Waarom is het zo moeilijk om te stoppen met roken, hoe hou je jezelf voor de gek en hoe doorbreek je deze heftige verslaving?

De vraag is waarom het roken zo aantrekkelijk is

WAT GEEFT HET JOU?

Je kent  vast alle ideeën en leugens die worden gebruikt om maar te blijven roken. Het is een moment van rust, een moment voor mezelf. Het is een beloning, een ontspanning, zo lekker na t eten, na sex, na een lange werkdag. M’n opa rookte tot z’n 94e etc.

Het is belangrijk om om deze onderliggende redenen en leugens te gaan onderzoeken en uit te vinden waarom roken nou toch zo belangrijk voor je is. Door delenwerk klik hier   in te zetten gaan we onderzoeken wat je drijfveren zijn en door middel van de Rationeel emotieve therapie RET klik hier gaan we bekijken of dit allemaal wel klopt en vooral wat je werkelijk wil en wat voor een enorme WINST er te behalen valt als je kunt stoppen met roken en deze hardnekkige verslaving van je afschudt

Stoppen met roken is zo moeilijk omdat de redenen waarom je ooit bent gaan roken, je allang niet meer duidelijk voor de geest staan. Vaak rookt je al zo lang dat je je eigenlijk nooit meer afvraagt waarom je rookt.

Naast de duizenden verslavende bestanddelen is nicotine dubbel gevaarlijk omdat nicotine zo veel lijkt op een neurotransmitter (boodschapper molecuul) die van nature in onze hersenen voorkomt. Als je eenmaal rookt is het heel moeilijk om redelijk hierover te zijn omdat dit molecuul heel erg goed is in het doen wegstoppen van alles wat negatief is aan de verslaving aan deze nicotine.

Daarom komen de waarschuwingen op de pakjes alleen binnen bij mensen die nog niet roken en niet bij de slachtoffers zelf.

De “stoppen met roken”  therapie bestaat meestal uit 3 sessies.

We gaan werken aan bewustwording d.m.v. hypnose klik hier en kracht verzamelen door versterkende visualisaties om de strijd aan te gaan. Het is eventueel mogelijk om in overleg met de huisarts een aantal weken een middel voor te schrijven dat de nicotine opname in de hersenen blokkeert.

Vast gefeliciteerd met het feit dat je op de site bent. Dit is een eerste stap. De therapie  om te stoppen met roken wordt veelal vergoed vanuit de aanvullende verzekering, bij Menzis zelfs uit het basispakket. Bel gerust als je iets meer wil weten 06-48750093.

Positive Impulse - Jovanna Vriend | Copyright © 2012-2018
^ Back to Top